Skip to main content

Wees welkom op maandagmorgen en donderdagavond

Yin Yoga is een vrij nieuwe yogastijl waarbij diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van het bindweefsel en de stimulatie van levensenergie samenkomen. Het is een mix van Hatha Yoga en verschillende disciplines uit de Chinese Geneeskunde. Bij de Yin Yoga lessen verloopt alles langzaam en rustig, je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. Het is een tegenhanger van ons vaak drukke leven.

Yin Yoga is een langzamere vorm van yoga. Ondanks dat deze yogastijl passief overkomt, kunnen de houdingen toch uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. Je blijft namelijk relatief wat langer in een houding en bereikt daarbij de diepere lagen in je lichaam. Ook worden Qigong oefeningen zoals bijvoorbeeld de seiza flows ( meditatie in beweging) geïntegreerd in de lessen. Yin Yoga zorgt er voor dat de meridianen worden gestimuleerd en zo de flow van chi wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Dit zorgt voor meer vitaliteit, gezondheid en welbevinden.

Binnen de vele stromingen van Yin Yoga is de meest bekende de stijl van Paul Grilley, deze stijl wordt ook op het Yoga Centrum gegeven. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet in een houding, de focus ligt op het rekgebied. Om je lichaam te ondersteunen in de houdingen, de stretch te vergroten en de ontspanning te bevorderen kunnen er yogaprops worden gebruikt.

Ben je geïnteresseerd of wil je een yinyogales ervaren? Wees welkom!

Praktische info & aanmelding

Docente: Juliette

Lestijden: maandagmorgen 8:45 – 9:45 en 10:15 – 11:15 uur, en donderdagavond 19.00 -20.00 en 20.30 tot 21.30 uur.

Yogaruimte: Grote Yogazaal

Email: juliette@yogacentrum-eemland.nl

Telnr Juliette: 06-39575097

Wakkerendijk 228A
3755 DJ Eemnes

Tel: 06-17003604
Stuur een E-mail

Lesrooster
Docententeam