Skip to main content
Aankondigingen

Wu Xing  inspiratiekaarten, een nieuwe set gebaseerd op de Chinese filosofie

Onze yogadocente Juliette Jansen maakte zelf een set inspiratiekaarten voor haar Yin Qi Yoga-lessen, omdat deze set nergens te vinden was. Eenvoudig gelamineerde kaartjes in een simpele houten theekist.

Cursiste Mariska Schotman zag haar idee en bood aan het mooi vorm te geven en zo is de samenwerking ontstaan.

Na heel wat uren werk en overleg is het dan zover:  de WU XING inspiratiekaarten set is na een paar weken toe aan een tweede druk!

Deze set is gebaseerd op 5-elementenleer vanuit de Chinese filosofie en bestaat uit 70 kaarten met op elke kaart een inspirerende zin. Voor elk element, te weten hout, vuur, aarde, metaal en water zijn er 14 kaarten.

De 5 elementen heten in het Chinees Wu Xing. Wu betekent vijf en Xing bewegen. Deze elementen vind je in de natuur, zoals de wisse­lingen van de seizoenen, welke ook de mens beïnvloeden. Elk element is verbonden met een seizoen, kleur, emotie, smaak etc. Zo hoort de lente bij het hout­element, wat staat voor groei en bloei in de natuur, maar ook in jezelf.
Welke doelen wil jij nog verwezenlijken?

Hoe gebruik je de Wu Xing inspiratiekaarten?

Spreid de kaarten uit en kies een kaart op je gevoel. Je kunt ook heel bewust per element of per seizoen de bijbehorende kaarten klaarleggen en dan je keuze maken.

De set is ook een mooie aanvulling tijdens de lessen voor docenten die met de 5 elementen werken,  zoals bij: Yin Yoga of Qi Gong. Tevens te gebruiken bij Feng Shui, TCM, acupunctuur en eigenlijk voor iedereen die zich wil laten inspireren door de filosofie van de 5 elementen.

Deze inspiratiekaarten worden geleverd in een mooi geborduurd tasje met een Chinees geluksmuntje. De luxe set is van een degelijke kwaliteit en het formaat is per kaart ca. 125 bij 85 mm.

Voor meer informatie of bestellen: https://www.kindercoaching.nl/#wu-xing-cards

Wakkerendijk 228A
3755 DJ Eemnes

Tel: 06-17003604
Stuur een E-mail

Lesrooster
Docententeam