Skip to main content

Yoga Team

Ons team bestaat uit de volgende professionele en gepassioneerde yogadocenten:

Janine van der Linden

“Yoga is voor mij terug naar de basis, even een moment stilstaan en verbinden van mijn hoofd naar mijn adem en lijf. Een moment van pauze en ervaren wat er nu is en daarin te verzachten. Leven vanuit mijn adem en contact maken met mijn eigen lichaam en alles wat mijn lichaam me wil vertellen geeft me meer rust, verstilling, verdieping en heling. Het helpt me om dichterbij mezelf te komen en te blijven en mijn intuïtie meer te volgen in het dagelijks leven. Keer op keer voelt het als thuiskomen bij mijzelf. Dit thuiskomen begint voor mij op de yogamat, maar zeker ook in de natuur samen met mijn hond, of gezellig met mijn gezin of met vrienden iets leuks doen. Op deze manier leven, zorgt ervoor dat ik veel sensitiever ben geworden, mezelf meer vanuit mijn kern durf te laten zien en de stroom van mijn leven durf te volgen.  En in die stroom vind ik het elke keer weer prachtig om de balans tussen hart, hoofd en lichaam te hervinden.

Elke yogales ben ik weer dankbaar dat mensen zich zo overgeven aan de oefeningen en op hun eigen manier de reis naar binnen maken. Dat ik dit wekelijks mag bijdragen, maakt mij een gelukkig mens”.

Lees meer

Janine van der Linden beoefent yoga sinds 2010. Zij kwam in aanraking met yoga door de oprichtster van Natuurgeneeskunde Eemland, Rini Brink. Jarenlang volgde zij lessen bij Rini en gaandeweg leerde Rini haar alle kneepjes van het vak. Tevens volgde ze lessen in Dru en yin yoga.

Janine was van jongs af aan erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en studeerde biomedische technologie aan de TU Eindhoven. Deze studie werd vervolgd door diverse opleidingen die haar een breder en dieper beeld van het menselijk lichaam gaven: Ademcoaching, Diepte Coaching, familie opstellingen, holistisch energetisch coaching en natuurgeneeskunde

In april 2016 gaf zij voor het eerst yogales aan de leerlingen van Rini. En wat genoot zij hier van. Alles wat ze ooit geleerd had over het lichaam, de adem, groepsdynamiek en blokkades en heling op diverse vlakken, viel samen in yoga.  De liefde voor Yoga was geboren. En toen Rini plotseling een week later overleed, werd Janine gevraagd Rini op te volgen in het geven van yogalessen. Janine heeft dat met heel haar hart en vol passie gedaan en zo voelde zij dat dit de stroom van haar leven was. Janine en yoga waren verbonden voor het leven.

Janine geeft een combinatie van Hatha, Do-In , soms een beetje DRU en Yin yoga. In haar lessen staan bewustwording op verschillende niveaus en ZIJN met was er is, centraal. De lessen vragen je met aandacht bij jezelf te komen en aanwezig te zijn om op die manier je adem en lichaam te volgen naar verstilling, verdieping en ontspanning.

Janine werkt ook als coach in het centrum, voor meer informatie zie Coaching. 
Naast het docentschap en het werk als coach is Janine eigenaar van Yogacentrum Eemland

Contactgegevens Janine
email: janine@yogacentrum-eemland.nl
telnr Janine: 06-17003604

Janine vd Linden, yogadocent bij Yogacentrum Eemland
Ellen Geljon, yogadocent bij Yogacentrum Eemland

Ellen Geljon

“Yoga betekent bijzonder veel voor mij. Het geeft kracht en souplesse, energie en rust tegelijk. Het brengt verstilling, inzicht en verdieping. En niet te vergeten: tevredenheid. Maar bovenal brengt het me dichter bij mezelf. Het voelt zo vertrouwd, het voelt als thuiskomen. Yoga is voor mij, naast de fysieke beoefening, een levenswijze. Yoga laat me ervaren, voelen, verbinden, verstillen, zien en nog veel meer. Het geeft mij inzicht in waar het voor mij daadwerkelijk om gaat. Het brengt Bewust-Zijn in het moment en brengt mij in contact met mijn ware zelf”.

Lees meer

Ellen geeft sinds 2012 yogales. Ze heeft haar professionele yogaopleiding gevolgd bij de 4 jarige yoga docentenopleiding aan de Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte, maakt jaarlijks verdiepende yogastudiereizen naar India en heeft vele teacher intensives en opleidingen gevolgd in India als ook Nederland, waaronder onder anderen Kriyayoga, Naadayoga, Prana Yoga Flow, Saswitha hatha yoga, yoganidra, meditatie, yoga en ayurveda en de helende kracht van vedische matra’s. Daarnaast is ze gespecialiseerd in yoga voor specifieke doelgroepen waaronder kinder- en tieneryogadocent, yoga voor mensen met fysieke klachten en yoga voor ouderen. Maar de start van haar yogaopleiding gaat eigenlijk veel verder terug. Haar moeder was eveneens yogadocente en van haar heeft Ellen het beoefenen van de yoga en de yogatraditie als vanzelfsprekend meegekregen. Tot 2012 beoefende ze yoga alleen voor zichzelf, en gaf ze nog geen les. In dat jaar maakte zij haar eerste indrukwekkende yogastudiereis naar India, de bakermat van de yoga. Daar werd voor haar des te meer duidelijk hoezeer zij met de yoga verbonden is en hoeveel yoga voor haar betekent. “Ik voel mij diep verbonden met India en de yogatraditie en -beoefening daar. Het is voor mij telkens als thuiskomen als ik in India ben”, zegt Ellen. Vanuit haar eerste yoga Indiareis ontstond als vanzelfsprekend de wens om haar yoga ervaringen te delen met anderen. En na het behalen van haar lesbevoegdheid is ze in 2012 dan ook met passie en toewijding begonnen met lesgeven.

Ellen geeft op Yogacentrum Eemland Saswitha Hatha yoga en Rug&Nek yoga, met bijzondere aandacht voor de verbinding met de adem. De lessen zijn naar binnen gericht en meditatief van aard. Elke les is opgebouwd uit een korte verstillende inleiding, gevolgd door fysieke yoga oefeningen (asana’s), ademoefeningen (pranayama’s) en een uitgebreide eindontspanning (savasana). Soms wordt de les afgesloten met een korte zittende meditatie. De yogahoudingen (asana’s) worden zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Telkens met aandacht voor de verbinding van de adem met de beweging. De yogalessen van Ellen zijn verstillend voor het hoofd, intensief en ontspannend voor het lichaam, verdiepend voor de adem, verwarmend voor het hart en voedend voor de geest.

Contactgegevens Ellen
email: ellen@yogacentrum-eemland.nl
telnr Ellen: 06-12432104

Margit Renkema

“Voor mij gaat yoga om het maken van gezonde verbindingen tussen lichaam en geest. Door yoga ben ik me meer bewust van mezelf, van mijn acties en van het leven. Het helpt me groeien en balans te houden op elk moment in mijn leven. Ik voel me niet alleen fysiek maar juist ook mentaal sterker en gezonder. Tegenwoordig leven we veel in ons hoofd en yoga helpt bij loslaten van stress, spanningen en onrust om erachter te komen wie je diep van binnen bent. En… het is ook nog eens heel leuk om te doen! Yoga is als een ontzettende mooie reis naar meer verdieping in je leven, reis je mee?”

Lees meer

Margit geeft zwangerschapsyoga en Saswitha Hatha yoga. Ze volgde de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Een professionele 4-jarige opleiding tot yogadocent. In de Saswitha Yogalessen staat de verbinding met de adem centraal. De lessen zijn naar binnen gericht en meditatief van aard. De yogahoudingen (asana’s) worden zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Telkens met aandacht voor de verbinding van de adem met de beweging. De oefeningen stimuleren een goede gezondheid van lichaam en geest.

 

Margit specialiseerde zich in zwangerschapsyoga bij Diana Plenckers. Als je moeder wordt, kan yoga je helpen alle fysieke en mentale veranderingen ten volle te ervaren. Als zwangere ben je vaak dichterbij je gevoel en je intuïtie. Margit begeleidt je daarbij en helpt je je zwangerschap en de bevalling bewust en met vertrouwen te ervaren.

 

De cursus zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. Tijdens de lessen beoefen je yoga en leer je hoe je de houdingen en de speciale ademtechnieken kunt inzetten. De oefeningen stimuleren een goede lichamelijke en geestelijke conditie gedurende de hele zwangerschap. Daarnaast worden in de lessen verschillende thema’s behandeld die samen een complete voorbereiding vormen op de bevalling.

Contactgegevens Margit
Email: info@margitrenkema.nl of margit@yogacentrum-eemland.nl
Telefoon Margit: 06-27376864

Monique Oudejans

Yoga heeft me weten te raken door de combinatie van fysieke inspanning, het ervaren van concentratie, innerlijke rust en balans. Het is een levenshouding en yoga leert mij om contact te maken met mijn lichaam en geest. Dit pad dat ik bewandel blijft ongelooflijk boeiend en een kennismaking met yoga gun ik dan ook echt iedereen.

Lees meer

Monique ontdekte yoga in 2002 toen ze op zoek was naar ontspanning naast een drukke baan in Marketing en Sales, gecombineerd met moeder zijn van drie dochters. Samen met haar gezin woonde ze bijna een decennium in Hong Kong, India en Singapore. De geuren en kleuren van deze unieke culturen en invloeden zijn voor haar een intensieve bron van inspiratie gebleven.

In de loop der jaren heeft het studeren en intensief beoefenen van yoga Monique diep geraakt en op positieve wijze haar leven veranderd. Zij heeft het gevoel dat het haar ogen heeft geopend voor een meer authentieke en gelukkige levensinstelling. Dit heeft zodanig haar enthousiasme gewekt dat zij graag deze inzichten en haar internationale levenservaring met anderen deelt. Haar doel is om vanuit het hart les te geven en anderen te inspireren om in de eindeloze voordelen van yoga te kunnen delen.

Monique heeft haar yoga-opleiding gedaan bij S-VYASA University Bangalore (India) in Singapore. Daarnaast heeft zij de lerarenopleiding gevolgd voor “Kids Yoga” bij de Amerikaanse “Global Family Yoga” en bij “Kinderyoga Jip & Jan” in Nederland. Onlangs heeft ze de Yoga Nidra Teacher Training volgens het Sayananda Yoga systeem afgerond. Zij volgt regelmatig yoga trainingen, workshops en geeft zelf les sinds 2009. Door de samenwerking met mede-yogi’s en docenten, heeft Monique bovendien rijkelijk ervaring kunnen opdoen in verschillende technieken, zoals ayurveda, voet reflexologie en acupressuur.

Enkele inspirators waar ze training bij heeft gevolgd zijn Kamal Singh, Manoj Thakur, Asokan, John Ogilvie, Saumik Bera, Anukool Sunil Deval, Ana Forrest, Dr. H.R. Nagendra en Swami Vedantananda.

Naast wekelijkse lessen in Eemnes en Baarn geeft zij ook yoga bij bedrijven en scholen en begeleid ze maandelijks yoga weekenden in Nederland en periodiek in het buitenland.

Monique stimuleert al haar studenten om yoga te zien als een investering in hun eigen gezondheid en geluk – waarschijnlijk de meest waardevolle investering die zij ooit zullen maken.

Contactgegevens Monique
email: monique@yogacentrum-eemland.nl
telnr Monique: 06-15427952

Irma Koelstra

“Het zaadje voor mijn yogapassie werd gelegd toen ik in 1996 zwanger was van mijn dochter. Ik kreeg bij de zwangerschapsgym wat yogaoefeningen, en het bijzondere vond ik het naar binnen keren met je aandacht. Even niet bezig zijn met de buitenwereld. Het was alsof ik thuiskwam in mijn lichaam. We zijn zo gewend vanuit ons hoofd te leven. En met yoga leer je te zijn in het NU.  Het mooie van yoga vind ik nog steeds dat je in de yogales mag zijn wie je bent.  Je hoeft niet te presteren, maar juist accepteren. En vandaar uit ga je jouw persoonlijke mogelijkheden onderzoeken. Iedereen is mooi zoals hij in wezen is. We zijn zo gewend om te vergelijken en te oordelen over ons zelf of over anderen, en dat is waar je je bij de yoga les bewust van wordt. Yoga heeft mij bewust gemaakt van wat echt belangrijk is in het leven. En ik ben na iedere les weer dankbaar dat ik dit mag doorgeven”.

Lees meer

Irma geeft sinds 2002 yogalessen. Ze volgde de 4 jarige opleiding voor yogadocente bij de Yoga Academie Nederland (YAN) te Amsterdam. Daarna volgde ze vele bijscholingen, waardoor ze haar eigen stijl van lesgeven heeft ontwikkeld.

Irma geeft Hatha yoga, gericht op het loslaten van spanningen en het zoeken naar jouw persoonlijke grenzen en mogelijkheden. Binnen haar lessen staat niet prestatie, maar acceptatie centraal. De yogalessen zijn hierdoor rustig van aard en voor iedereen geschikt. Elke les bestaat uit losmaak oefeningen om beter in de houding te komen, opgevolgd door asana’s (yogahoudingen). Er is altijd een korte meditatie en de les wordt afgesloten met een ontspanning. Tijdens de yogales ligt de focus op innerlijke rust en vanuit die rust gaan we bewegen, asana’s doen. Het lichaam wordt bevrijd van spanningen en de energie gaat weer stromen. Daardoor voel je je meer in balans. Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga. Alleen maar accepteren wat je wel en niet kunt. Yoga maakt en houdt het lichaam soepeler en sterker en zorgt voor een flexibele geest. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten.

Contactgegevens Irma
telnr Irma: 06-42659980

Irma Koelstra, yogadocent bij Yogacentrum Eemland
Thirza vd Hoef, yogadocent bij Yogacentrum Eemland

Thirza van de Hoef

“Yoga is voor mij een avontuur, een ontdekkingsreis in mezelf. Het brengt me terug naar de basis, zorgt voor verstilling, haalt me uit het hoofd en verbind me met mezelf en van daaruit met de wereld om me heen. Voor mij geldt: The only way out is in. Pas wanneer we van buiten naar binnen keren, wanneer we de connectie hebben met onszelf kunnen we van daaruit veel completer de wereld instappen en echt verbinden.”

Lees meer

Thirza is een veelzijdig iemand die alle talenten die zij bezit heeft weten om te vormen tot een combinatie die haar uniek maakt in haar werk. Ze is breed opgeleid en heeft onder meer de volgende opleidingen genoten: Ashtanga yoga Teachertraining, Yin yoga teacher training (Sarah Powers), Thai Yoga Massage en Vijnanayoga teacher trainingTeresa Caldas en Orit Sen Gupta).

In 2003 kwam Thirza in aanraking met yoga. Nadat zij een dusdanige blessure had opgelopen en daardoor niet meer op hoog niveau haar karate-carriere kon voortzetten, begon haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging in haar leven. Uiteindelijk vond yoga haar en na een jaar vrijblijvend en met veel plezier hiermee bezig te zijn geweest begon ze, zich te comitten aan het yogapad. Sinds 2005 geeft Thirza yogales in binnen- en buitenland op evenementen als yogafestivals, -workshops en –retraites en staat regelmatig in bladen als bv. Yogamagazine en Happinez.  Yoga is een onderdeel geworden van wie Thirza is en onlosmakelijk verbonden met haar dagelijks leven.

Thirza biedt inspirerende lessen aan met focus op techniek, adem en, niet te vergeten, plezier. Haar lessen zijn all-level classes, toegankelijk en uitdagend voor iedereen. Thirza geeft dynamische lessen, gebaseerd op Vijnana yoga. Vijnana betekent: kennis van binnenuit.

Contactgegevens Thirza
telnr Thirza: 06-16868697

Juliette Jansen

Mijn eerste kennismaking met yoga was toen ik een jonge twintiger was en wegens rugklachten met yogalessen ben gestart.

Al gauw merkte ik dat de yogalessen mij veel brachten: ontspanning, rust, beter kunnen loslaten, minder in mijn hoofd, meer in mijn lijf, meer bewust van mijn houding en adem en  nog veel meer. Het even niet meer zo met de buitenwereld bezig zijn, een uurtje helemaal naar binnen is zo fijn. Yoga brengt mij meer in het NU en zit in mijn hart, ik ben nooit meer gestopt met yogalessen volgen. Het is ook mijn passie om dit allemaal door te kunnen geven.”

Lees meer

Juliette Jansen beoefent yoga sinds 1986 en geeft zelf ook al lang les. Eerst in het basisonderwijs en tussen 2007 en 2013 kinder yogalessen. Sinds 2019 zijn daar yogalessen voor volwassenen bijgekomen. Zij heeft met veel plezier de 200- uurs Yin Yoga docentenopleiding afgerond bij Esther Scheen. De module Qi-Gong sprak haar ook erg aan en de Qi- Gong-oefeningen integreert zij ook in haar Yin Yogalessen. Naast het lesgeven heeft Juliette een praktijk waar zij kinderen en ouders op een persoonlijke en creatieve manier begeleid als (kinder)coach. Naast het coachen van kinderen werkt zij met volwassen door middel van systemisch werken.

Contactgegevens Juliette
Bij voorkeur whatsapp of bellen op 06-39575097,
mail kan ook: kindercoaching@gmail.com

Juliette

Marieke Wulffelé

“Yoga is voor mij vitaliteit! Me veerkrachtig, sterk, soepel en ontspannen voelen. Lekker in mijn lijf, met een helder hoofd. Emotioneel, mentaal en fysiek in balans zijn. Yoga is voor mij ook plezier en lol hebben. Het genieten van het bewegen, als ook van het verstillen en het gronden. En yoga brengt diepe verbinding met mijzelf, met mijn essentie en fundament en door yoga kan ik werkelijk vertrouwen op de kracht en het zelfherstellend vermogen van mijn lijf.“

Lees meer

Marieke houdt van het leven, is optimistisch, energiek en nieuwsgierig. Ze houdt van haar werk als coach, trainer en nu ook als yogadocent. Als je haar vraagt je te helpen, dan is ze werkelijk in haar nopjes. Of dit nu gaat om je wens te ontspannen, meer kracht en flexibiliteit te ervaren, je lekker in je lijf te voelen, je balans te vinden, te herstellen of ‘gewoon’ te genieten van yoga… Marieke begeleidt en inspireert je graag.

Yoga maakt al sinds jaar en dag deel uit van haar dagelijkse ochtendroutine. Rond een uur of 6 start ze de dag, frist zich even op en stapt op de mat. Voor een kwartiertje, half uur en ook geregeld voor een langere beoefening. Heerlijk! Het doet haar lijf en haar geest goed. Ze voelt zich daarna geaard, ontspannen, krachtig en vaak ook geïnspireerd. Met deze energie kan haar dag beginnen!

Vanuit haar liefde voor yoga, beweging en verstilling volgt Marieke de 4-jarige Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte bij Saswitha. De eerste twee jaar heeft ze met succes afgerond en kan ze zich ‘gediplomeerd yogadocent’ noemen. Een uitgelezen moment om daadwerkelijk les te gaan geven! En hoe mooi is het, om dat te mogen doen bij het professionele, prachtige en warme Yogacentrum in Eemnes!

Voor haar werk als coach en trainer heeft Marieke een diversiteit aan opleidingen gevolgd, bij Phoenix, Annet van Laar, CSR en De Baak en heeft ze zich ontwikkeld in het energetisch lichaamswerk, adem en ademtherapie, vitaliteit, stressrelease, mindfulness, systemisch werken, Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse, groepsdynamiek en oplossingsgericht werken.

Marieke geeft op het Yogacentrum Eemland Saswitha Hatha yoga, waarbij dynamische en statische houdingen worden afgewisseld. Oefeningen waarbij er evenwicht is tussen kracht en ontspanning, yin en yang, zon en maan, stevigheid en souplesse. Vitaliteit ervaren!

Marieke werkt ook als coach en trainer in Blaricum.

Contactgegevens Marieke
email: marieke@yogacentrum-eemland.nl
telnr Marieke: 06-21278220

Wakkerendijk 228A
3755 DJ Eemnes

Tel: 06-17003604
Stuur een E-mail

Lesrooster
Docententeam