Yoga Team

Ons team bestaat uit de volgende professionele en gepassioneerde yogadocenten:

Janine van der Linden

“Yoga is voor mij terug naar de basis, leven vanuit mijn adem en contact maken met mijn eigen lichaam en alles wat mijn lichaam me wil vertellen op weg naar meer rust, verstilling, verdieping en heling. Thuiskomen bij mijzelf is het mooiste geschenk wat ik mijzelf kan geven. Dit thuiskomen creëer ik met behulp van ademoefeningen, meditaties, visualisaties , in de natuur zijn, met aandacht bij mijn kinderen te zijn en door het beoefenen van yoga. Op deze manier leven, zorgt ervoor dat ik veel sensitiever ben geworden, mezelf meer vanuit mijn kern durf te laten zien en de stroom van mijn leven durf te volgen.  En in die stroom vind ik het elke keer weer prachtig om de balans tussen hart, hoofd en lichaam te hervinden. De verstilling en verdieping tijdens de les en de kwetsbare puurheid in ieders ogen verwonderen mij over de kracht van bewustZIJN en het steentje wat ik daaraan mag bijdragen”.

Lees meer

Janine van der Linden beoefent yoga sinds 2010. Zij kwam in aanraking met yoga door de oprichtster van Natuurgeneeskunde Eemland, Rini Brink. Jarenlang volgde zij lessen bij Rini en gaandeweg leerde Rini haar alle kneepjes van het vak. Tevens volgde ze lessen in Dru yoga.

Janine was van jongs af aan erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en studeerde biomedische technologie aan de TU Eindhoven. Deze studie werd vervolgd door diverse opleidingen die haar een breder en dieper beeld van het menselijk lichaam gaven: Ademcoaching bij Academy for Balance Breathing, Diepte Coaching bij Linn Sittard, trainer familie opstellingen bij Theo Bruekers, Natuurgeneeskunde bij Totaal Balans en Coachen vanuit je lichtende Kern bij  Marmer-Bezield werken.

In april 2016 gaf zij voor het eerst yogales aan de leerlingen van Rini. En wat genoot zij hier van. Alles wat ze ooit geleerd had over het lichaam, de adem, groepsdynamiek en blokkades en heling op diverse vlakken, viel samen in yoga.  De liefde voor Yoga was geboren. En toen Rini plotseling een week later overleed, werd Janine gevraagd Rini op te volgen in het geven van yogalessen. Janine heeft dat met heel haar hart en vol passie gedaan en zo voelde zij dat dit de stroom van haar leven was. Janine en yoga waren verbonden voor het leven.

Janine geeft een combinatie van Hatha, Dru en Yin yoga, waarbij bewustwording en ZIJN in hart, hoofd en lichaam essentieel zijn. De lessen vragen je met aandacht bij jezelf te komen en aanwezig te zijn om op die manier je adem en lichaam te volgen naar verstilling, verdieping en ontspanning.

Janine werkt ook als coach in het centrum, voor meer informatie zie Coaching en VrijeKernEnergie

Naast het docentschap en het werk als coach vormt Janine, tezamen met Ellen, het ondernemersduo van Yogacentrum Eemland

Janine vd Linden, yogadocent bij Yogacentrum Eemland
Ellen Geljon, yogadocent bij Yogacentrum Eemland

Ellen Geljon

“Yoga betekent bijzonder veel voor mij. Het geeft kracht en souplesse, energie en rust tegelijk. Het brengt verstilling, inzicht en verdieping. En niet te vergeten: tevredenheid. Maar bovenal brengt het me dichter bij mezelf. Het voelt zo vertrouwd, het voelt als thuiskomen. Yoga is voor mij, naast de fysieke beoefening, een levenswijze. Yoga laat me voelen, kijken, zien, ervaren, genieten, verstillen, en nog veel meer. Het geeft mij inzicht in waar het voor mij daadwerkelijk om gaat. Het brengt BewustZijn in het moment en brengt je in contact met je ware zelf”.

Lees meer

Ellen geeft sinds 2012 yogales. Ze heeft haar professionele yogaopleiding gevolgd bij de 4 jarige yoga docentenopleiding aan de Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte, maakt jaarlijks verdiepende yogastudiereizen naar India en heeft vele teacher intensives en opleidingen gevolgd in India als ook Nederland, waaronder onder anderen Kriyayoga, Naadayoga, Prana Yoga Flow, Saswitha hatha yoga, yoganidra, meditatie, yoga en ayurveda en de helende kracht van vedische matra’s. Daarnaast is ze gespecialiseerd in yoga voor specifieke doelgroepen waaronder kinder- en tieneryogadocent, yoga voor mensen met fysieke klachten en yoga voor ouderen. Maar de start van haar yogaopleiding gaat eigenlijk veel verder terug. Haar moeder was eveneens yogadocente en van haar heeft Ellen het beoefenen van de yoga en de yogatraditie als vanzelfsprekend meegekregen. Tot 2012 beoefende ze yoga alleen voor zichzelf, en gaf ze nog geen les. In dat jaar maakte zij haar eerste indrukwekkende  yogastudiereis naar India, de bakermat van de yoga. Daar werd voor haar des te meer duidelijk hoezeer zij met de yoga verbonden is en hoeveel yoga voor haar betekent. “Ik voel mij diep verbonden met India en de yogatraditie en -beoefening daar. Het is voor mij telkens als thuiskomen als ik er ben”, zegt Ellen. Vanuit haar eerste yoga Indiareis ontstond als vanzelfsprekend de wens om haar yoga ervaringen te delen met anderen. En na het behalen van haar lesbevoegdheid is ze in 2012 dan ook met passie en toewijding begonnen met lesgeven.

Ellen geeft Saswitha Hatha yoga, met bijzondere aandacht voor de verbinding met de adem. De lessen zijn naar binnen gericht en meditatief van aard. Elke les is opgebouwd uit een korte inleiding, gevolgd door fysieke yoga oefeningen (asana’s), ademoefeningen (pranayama’s) en een uitgebreide eindontspanning (savasana). Soms wordt de les afgesloten met een korte meditatie. De yogahoudingen (asana’s) worden zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Telkens met aandacht voor de verbinding van de adem met de beweging. De yogalessen van Ellen zijn verstillend voor het hoofd, intensief en ontspannend voor het lichaam, verdiepend voor de adem, verwarmend voor het hart en voedend voor de geest.

Naast het docentschap vormt Ellen, tezamen met Janine, het ondernemersduo van Yogacentrum Eemland

Guusje Chabot

“Wat ik zo leuk aan yoga vind is dat je zowel je lichaam als je geest traint. Door de oefeningen kom je je eigen beperkingen tegen en leer je je eigen mogelijkheden kennen. Yoga is niet het kijken naar een ander, naar wat die kan, maar jezelf observeren. Het is zoals het is en zo is het goed. Steeds weer daagt de yoga je uit om zonder oordeel te oefenen én te leven. Iedere dag is weer een uitdaging, er is altijd weer iets nieuws te leren over hoe je in het leven staat. De yoga helpt mij daarbij. En het mooiste is dat iedereen het kan, je moet gewoon beginnen!”

Lees meer

Guusje geeft zwangerschapsyoga en Saswitha yoga. Ze volgde de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Een professionele 4-jarige opleiding tot yogadocent. Zij specialiseerde zich in zwangerschapsyoga bij Diana Plenckers. Ze is gefascineerd door alle fysieke en mentale veranderingen die plaatsvinden als je moeder wordt. Als zwangere ben je vaak dichterbij je gevoel en je intuïtie. Guusje begeleidt je daarbij en helpt je je zwangerschap en de bevalling bewust te ervaren.

De cursus zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. Tijdens de lessen beoefen je yoga en leer je hoe je de houdingen en de speciale ademtechnieken kunt inzetten. De oefeningen stimuleren een goede lichamelijke en geestelijke conditie gedurende de hele zwangerschap. Daarnaast worden in de lessen verschillende thema’s behandeld voor een complete voorbereiding op de bevalling.

Guusje Chabot, o.a. zwangerschapsyoga docent bij Yogacentrum Eemland
Thirza vd Hoef, yogadocent bij Yogacentrum Eemland

Thirza van de Hoef

“Yoga is voor mij een avontuur, een ontdekkingsreis in mezelf. Het brengt me terug naar de basis, zorgt voor verstilling, haalt me uit het hoofd en verbind me met mezelf en van daaruit met de wereld om me heen. Voor mij geldt: The only way out is in. Pas wanneer we van buiten naar binnen keren, wanneer we de connectie hebben met onszelf kunnen we van daaruit veel completer de wereld instappen en echt verbinden.”

Lees meer

Thirza is een veelzijdig iemand die alle talenten die zij bezit heeft weten om te vormen tot een combinatie die haar uniek maakt in haar werk. Ze is breed opgeleid en heeft onder meer de volgende opleidingen genoten: Ashtanga yoga Teachertraining, Yin yoga teacher training (Sarah Powers), Thai Yoga Massage en Vijnanayoga teacher trainingTeresa Caldas en Orit Sen Gupta).

In 2003 kwam Thirza in aanraking met yoga. Nadat zij een dusdanige blessure had opgelopen en daardoor niet meer op hoog niveau haar karate-carriere kon voortzetten, begon haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging in haar leven. Uiteindelijk vond yoga haar en na een jaar vrijblijvend en met veel plezier hiermee bezig te zijn geweest begon ze, zich te comitten aan het yogapad. Sinds 2005 geeft Thirza yogales in binnen- en buitenland op evenementen als yogafestivals, -workshops en –retraites en staat regelmatig in bladen als bv. Yogamagazine en Happinez.  Yoga is een onderdeel geworden van wie Thirza is en onlosmakelijk verbonden met haar dagelijks leven.

Thirza biedt inspirerende lessen aan met focus op techniek, adem en, niet te vergeten, plezier. Haar lessen zijn all-level classes, toegankelijk en uitdagend voor iedereen. Thirza geeft dynamische lessen, gebaseerd op Vijnana yoga. Vijnana betekent: kennis van binnenuit.

Irma Koelstra

“Het zaadje voor mijn yogapassie werd gelegd toen ik in 1996 zwanger was van mijn dochter. Ik kreeg bij de zwangerschapsgym wat yogaoefeningen, en het bijzondere vond ik het naar binnen keren met je aandacht. Even niet bezig zijn met de buitenwereld. Het was alsof ik thuiskwam in mijn lichaam. We zijn zo gewend vanuit ons hoofd te leven. En met yoga leer je te zijn in het NU.  Het mooie van yoga vind ik nog steeds dat je in de yogales mag zijn wie je bent.  Je hoeft niet te presteren, maar juist accepteren. En vandaar uit ga je jouw persoonlijke mogelijkheden onderzoeken. Iedereen is mooi zoals hij in wezen is. We zijn zo gewend om te vergelijken en te oordelen over ons zelf of over anderen, en dat is waar je je bij de yoga les bewust van wordt. Yoga heeft mij bewust gemaakt van wat echt belangrijk is in het leven. En ik ben na iedere les weer dankbaar dat ik dit mag doorgeven”.

Lees meer

Irma geeft sinds 2002 yogalessen. Ze volgde de 4 jarige opleiding voor yogadocente bij de Yoga Academie Nederland (YAN) te Amsterdam. Daarna volgde ze vele bijscholingen, waardoor ze haar eigen stijl van lesgeven heeft ontwikkeld.

Irma geeft Hatha yoga, gericht op het loslaten van spanningen en het zoeken naar jouw persoonlijke grenzen en mogelijkheden. Binnen haar lessen staat niet prestatie, maar acceptatie centraal. De yogalessen zijn hierdoor rustig van aard en voor iedereen geschikt. Elke les bestaat uit losmaak oefeningen om beter in de houding te komen, opgevolgd door asana’s (yogahoudingen). Er is altijd een korte meditatie en de les wordt afgesloten met een ontspanning. Tijdens de yogales ligt de focus op innerlijke rust en vanuit die rust gaan we bewegen, asana’s doen. Het lichaam wordt bevrijd van spanningen en de energie gaat weer stromen. Daardoor voel je je meer in balans. Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga. Alleen maar accepteren wat je wel en niet kunt. Yoga maakt en houdt het lichaam soepeler en sterker en zorgt voor een flexibele geest. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten.

Irma Koelstra, yogadocent bij Yogacentrum Eemland

Monique Oudejans

Yoga heeft me weten te raken door de combinatie van fysieke inspanning, het ervaren van concentratie, innerlijke rust en balans. Het is een levenshouding en yoga leert mij om contact te maken met mijn lichaam en geest. Dit pad dat ik bewandel blijft ongelooflijk boeiend en een kennismaking met yoga gun ik dan ook echt iedereen.

Lees meer

Monique ontdekte yoga in 2002 toen ze op zoek was naar ontspanning naast een drukke baan in Marketing en Sales, gecombineerd met moeder zijn van drie dochters. Samen met haar gezin woonde ze bijna een decennium in Hong Kong, India en Singapore. De geuren en kleuren van deze unieke culturen en invloeden zijn voor haar een intensieve bron van inspiratie gebleven.

In de loop der jaren heeft het studeren en intensief beoefenen van yoga Monique diep geraakt en op positieve wijze haar leven veranderd. Zij heeft het gevoel dat het haar ogen heeft geopend voor een meer authentieke en gelukkige levensinstelling. Dit heeft zodanig haar enthousiasme gewekt dat zij graag deze inzichten en haar internationale levenservaring met anderen deelt. Haar doel is om vanuit het hart les te geven en anderen te inspireren om in de eindeloze voordelen van yoga te kunnen delen.

Monique heeft haar yoga-opleiding gedaan bij S-VYASA University Bangalore (India) in Singapore. Daarnaast heeft zij de lerarenopleiding gevolgd voor “Kids Yoga” bij de Amerikaanse “Global Family Yoga” en bij “Kinderyoga Jip & Jan” in Nederland. Onlangs heeft ze de Yoga Nidra Teacher Training volgens het Sayananda Yoga systeem afgerond. Zij volgt regelmatig yoga trainingen, workshops en geeft zelf les sinds 2009. Door de samenwerking met mede-yogi’s en docenten, heeft Monique bovendien rijkelijk ervaring kunnen opdoen in verschillende technieken, zoals ayurveda, voet reflexologie en acupressuur.

Enkele inspirators waar ze training bij heeft gevolgd zijn Kamal Singh, Manoj Thakur, Asokan, John Ogilvie, Saumik Bera, Anukool Sunil Deval, Ana Forrest, Dr. H.R. Nagendra en Swami Vedantananda.

Naast wekelijkse lessen in Eemnes en Baarn geeft zij ook yoga bij bedrijven en scholen en begeleid ze maandelijks yoga weekenden in Nederland en periodiek in het buitenland.

Monique stimuleert al haar studenten om yoga te zien als een investering in hun eigen gezondheid en geluk – waarschijnlijk de meest waardevolle investering die zij ooit zullen maken.

Gastdocenten

Annouschka Bolwerk

“Yoga biedt vele vormen en stijlen om de weg naar binnen te bewandelen passend bij je stemming, je persoonlijkheid, de fase in je leven, je groeiende bewustzijn. In het begin gaf Yoga mij ontspanning door inspanning. De bewegingen hielpen mij vanuit mijn hoofd in mijn lijf te komen. Vanaf het moment van de opleidingen geeft yoga mij ook handvatten om naar binnen te kijken, te observeren en te groeien in mijn Zijn en mijn handelen. ”

Lees meer

Tot december 2018 was Annouschka Bolwerk vaste docent binnen ons team en gaf zij de lessen Yinyoga en Stressrelease. Door een nieuwe baan in het onderwijs kan zij haar yogalessen helaas niet langer combineren met haar vaste yogalessen. Wel is zij als invallend- en gastdocent verbonden aan ons centrum en blijft zij op ons centrum workshops geven rondom thema’s als voeding, stressrelease en Yin/Yang.

Annouschka beoefent sinds 2002 yoga. Zij heeft bij haar geliefde leraren Marcel de Vis en Anat Geiger haar Vinyasa Flow en Yin Yoga opleiding gevolgd. “Deze docenten inspireren mij om yoga lessen verdieping te geven”.

De Yin/Yang yogalessen die Annouschka geeft zijn een combinatie van een dynamische easy flow Vinyasa en de zachte Yin Yoga die rustig en ontspannen is. Een totale ontspanning en weldaad voor lichaam en geest!

Annouschka combineert haar passie voor yoga met dans en ze is ook gek van (moes-)tuinieren, koken en mensen. Ze woont samen met haar vriend Steven in Baarn. En als yoga docent en vitaliteitscoach begeleidt ze mensen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Hiervoor put ze uit de diverse opleidingen, werkervaring en bovenal persoonlijke ervaring met herstel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

In de zomer van 2017 leerde zij het centrum kennen als gastdocent: “De rust, de puurheid, warmte en persoonlijk contact maken het Yogacentrum Eemland een unieke plek om aan te komen en te ontmoeten. Ik ben dan ook zeer verheugd en dankbaar dat mijn yoga pad hier kruist”.

“Wees welkom! Ik kijk er naar uit om jou persoonlijk te ontmoeten.”

Yogadocent Annouschka Bolwerk van Yogacentrum Eemland