Skip to main content

ZWANGERSCHAPSYOGA ’t Gooi

Beleef je zwangerschap bewust op een bijzondere en unieke locatie in ’t Gooi aan de Wakkerendijk in Eemnes

Zwangerschapsyoga ’t Gooi bij Yogacentrum Eemland; bewust beleven van je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent is het goed om extra aandacht aan jezelf te besteden. Een zwangerschap gaat gepaard met fysieke en emotionele veranderingen. Yogacentrum Eemland ’t Gooi in Eemnes, biedt professionele en verdiepende zwangerschapsyoga lessen in ’t Gooi aan waarbij je handreikingen krijgt om op een ontspannen manier met deze fysieke en emotionele veranderingen om te gaan. Door het volgen van de zwangerschaps yogalessen wordt je je bewust van wat je nú nodig hebt. Je maakt je spieren soepel en sterk en bereidt je lichaam en geest voor op de aanstaande geboorte. Je oefent houdingen en ademtechnieken om bij de bevalling te gebruiken. Heerlijk toch? Yoga beoefenen en je voorbereiden op de bevalling tegelijkertijd!

Zwangerschapsyoga door Guusje Chabot bij Yogacentrum Eemland

Yogahoudingen en ademtechnieken voor zwangeren

In de zwangerschapsyogalessen is de yoga aangepast aan de zwangere vrouw. Delen van het lichaam die tijdens de zwangerschap zwaarder worden belast, zoals benen, rug en bekken, krijgen extra aandacht. Je oefent houdingen en ademtechnieken om te ervaren waar je kracht zit en om je op elk gewenst moment te kunnen ontspannen. Verder is er in de lessen aandacht voor houdingen en speciale ademtechnieken die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. De lessen zijn zowel intensief als ontspannen en helpen je om dichter bij je eigen intuïtie te komen. Tevens zijn de lessen zijn zowel geschikt voor beginnende als ervaren yoga beoefenaars.

Partnerles

De partner vervult een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en de bevalling. Eénmaal per maand is er partnerles om samen te oefenen. Er wordt dan op een praktische manier aandacht besteed aan de invulling van de rol van de partner en er wordt samen geoefend. Verschillende massage- en ademhalingsoefeningen en (bevallings)houdingen komen tijdens de zwangerschapsyogacursus aan bod. Neem tijdens de partnerlessen bij voorkeur iemand mee die ook bij de bevalling aanwezig zal zijn.

Van 13 weken zwangerschap tot aan de bevalling

De zwangerschapsyogacursus heeft een doorlopend karakter. Je kunt ieder moment instappen in de zwangerschapscursus en lessen volgen tot het eind van je zwangerschap. Oefeningen en thema’s keren regelmatig terug, waardoor je ze intenser kunt ervaren. Zo krijg je vertrouwen in de mogelijkheden van je lichaam en het volgen van je intuïtie.

Het is aan te raden zo vroeg mogelijk in de zwangerschap te beginnen. Je kunt al lessen volgen vanaf week 13 en meedoen tot het eind van je zwangerschap. Wil je liever later beginnen dan kan dat ook, bij voorkeur niet later dan week 28. In de lessen worden verschillende thema’s behandeld, om alle thema’s te doorlopen is het aanbevolen de lessen minimaal 12 weken aaneengesloten te volgen. Na deze 12 lessen is het mogelijk om losse lessen tot aan de bevalling te volgen. Hoe eerder je begint, hoe meer je toekomt aan verdieping van de aangeboden stof en oefeningen!

Ben je verder in je zwangerschap en kun je de 12 lessen niet meer volgen, dan kijken we hoeveel lessen voor jou geschikt zijn.

Guusje Chabot, o.a. zwangerschapsyoga docent bij Yogacentrum Eemland

Docent Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyogacursus wordt gegeven door Guusje Chabot, teamlid van Yogacentrum Eemland. Guusje heeft de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd en is gespecialiseerd in Zwangerschapsyoga en ademtherapie en geeft ook lessen Saswitha Hatha yoga. Haar lessen hebben tot doel je te ondersteunen in het bewust ervaren van je zwangerschap en bevalling. Guusje is zelf moeder van drie kinderen.

De locatie voor de zwangerschapsyoga: Yogacentrum Eemland

Yogacentrum Eemland is gelegen op een bijzondere en unieke locatie in ’t Gooi aan de Wakkerendijk 228A in Eemnes. Binnen ons centrum is er bijzondere aandacht voor de mens als geheel. Het yogacentrum is verbonden aan Natuurgeneeskunde Eemland, waarbij bewust gekozen is voor de verbinding tussen de natuurgeneeskunde, het lichaam en yoga.

Zwangerschapsyoga door Guusje Chabot bij Yogacentrum Eemland

Yogaruimtes

Yogacentrum Eemland, gelegen in ’t Gooi aan de fraaie Wakkerendijk in Eemnes, beschikt over twee ruime en sfeervolle yogaruimtes. Beider ruimte beschikken ook over een zitplek om zowel voor en/of na de yogales na te praten onder het genot van een kopje thee uit onze eigen kruidentuin. De zwangerschapsyoga lessen worden gegeven op de sfeervolle en meer geborgen yogazolder. Daarnaast worden er in de zomer bij mooi weer regelmatig yogalessen gegeven in onze twee prachtige yogatuinen; een unieke plek in ’t Gooi en omstreken!

Achteraanzijde hoofdgebouw Yogacentrum Eemland gezien vanaf tuin-en parkeerplaatszijde
De yogazolder van Yogacentrum Eemland
De grote yogaruimte van Yogacentrum Eemland
De yogatuin van Yogacentrum Eemland
Wakkerendijk 228A
3755 DJ Eemnes

Tel: 06-17003604
Stuur een E-mail

Lesrooster
Docententeam